Close
Pretraga

Roca

Povijest od stotinu godina tvrtku Roca čini vodećom tvrtkom u svijetu. Danas je prisutna i u Hrvatskoj, a asortiman Roca obuhvaća širok spektar proizvoda za kupaonice, od wc školjki, umivaonika, kada, paravana, namještaja, galanterije itd.
Opis

Povijest od stotinu godina tvrtku Roca čini  vodećom tvrtkom u svijetu. Roca je 1929. ušla u svijet kupaonica počevši s proizvodnjom kada. Uvijek prateći društvene promjene vezane uz vodu, glavni prirodni resurs s kojim Roca radi, tvrtka je 1936. prihvatila izazov proizvodnje kupaonskih proizvoda od sanitarnog porculana. Nakon toga je Roca 1954. započela s proizvodnjom slavina.
90-ih je Grupa učinila prvi korak na međunarodnom proširenju, uglavnom otvarajući komercijalne podružnice i sklapajući ugovore s vodećim lokalnim proizvođačima. Danas komercijalna mreža Roca postoji u više od 170 zemalja sa 78 proizvodnih pogona i više od 22.000 zaposlenika diljem svijeta.
Roca u Hrvatskoj
INKER d.d. Zaprešić jedini je domaći proizvođač sanitarne keramike u Hrvatskoj.
Tvrtka sa sjedištem u gradiću Zaprešić, nekoliko kilometara zapadno od Zagreba, osnovana je davne 1953. godine. Tada započinje s proizvodnjom keramičkih pločica i porculanskog posuđa da bi dvije godine kasnije djelatnost proširila i na sanitarnu keramiku. 2006. godine španjolska grupacija ROCA Corporacion Empresarial S.A. preuzima INKER. Dolaskom ROCA-e povećava se kapacitet proizvodnje ulaganjem u nove linije sanitarne keramike te započinje osuvremenjavanje svih procesa u tvrtki.

Proizvodi  Roca  prisutni su u gotovo svakom kućanstvu, školi, bolnici, ustanovi i hotelu u Hrvatskoj.

Posjetite stranicu.

 

...